WOLK krijgt 4 sterren

WOLK is vrijdag 5 augustus in première gegaan en heeft mooie recensies en fijne reacties ontvangen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet.


“Elders in de stad, bij de installatie Wolk van Lucas De Man en Pascal Leboucq, legt de bezoeker de weg af van het diepste donker naar stralend licht, van inferno naar hemel. Een meisjesstem verhaalt over de berg die ze ziet vanuit haar slaapkamer, en het is deze berg die we opgaan door een sneeuwbui, prachtig uitgebeeld als ritselend, ruisend zilverpapier.”

NRC (4 sterren) – Kester Freriks, 5 aug. 2016  artikel >>


WOLK (14+) is een prettig harmonieuze ontregelaar van je tijdsbesef, je morele kompas en je ego.”

Volkskrant – Annette Embrechts, 6 aug. 2016 artikel >>


“[…] Niet voor de psychisch zwakken dus, maar voor ieder ander een louterende ervaring.”

Cultureel Persbureau – Wijbrand Schaap, 8 aug. 2016 artikel >>


“With WOLK Lucas De Man strips away the viewer’s skin, hoping to preserve the artists control over that moment of nakedness. There is hubris in this but the earnest force gives a deafening power to this peace. With WOLK we are guided to peek under the surface to reveal the beauty in our entrails. […] WOLK is well crafted, taking you softly at times, and at others with a commanding hand on your back. Go. Take your time. Breathe.”

BLVRD – Juliet Gagnon, 7 aug. 2016 artikel >>


“Wolk in Den Bosch biedt een bijzondere mix van inzicht en uitzicht”

Brabants Dagblad –  5 aug. 2016 artikel >>


“De installatie Wolk van Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel die te zien is tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch reageert op verschillende niveaus op enkele belangrijke morele kwesties van onze tijd. Zo wordt vooraf iedereen die een kaartje koopt gevraagd er ook een te doneren: een oproep tot solidariteit. Tegelijk werpt de inhoud van het werk de bezoeker terug op zichzelf: je gaat alleen naar binnen en staat in een haast desoriënterende omgeving stil bij je opvattingen en handelingen. Die soul searching hebben we als mens in onze tijd misschien ook wel nodig willen we nog solidair kunnen zijn.”

Theaterkrant – Wendy Lubberding, 5 aug. 2016 artikel >>